FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar om psykoterapi og parterapi

Hvad koster terapi?

En individuel terapisession a 60 min. koster 900,- kr.
En parterapisession a 75 min. koster 1200,- kr.

Kan min sundhedssforsikring bruges hos en psykoterapeut?

Ja, har du en sundhedsforsikring hos feks. Dansk sundhedsikring, så kan du bede dem betale helt eller delvist, for din terapi hos mig. Hvis du altså er dækket af deres helbredssikring. Du skal selv kontakte din sundhedsforsikring og høre om du er dækket. Du er velkommen til at kontakte mig inden.

Er du forsikret hos et andet forsikringsselskab eller pensionskasse, skal du ofte blot kontakte dem og sige at du ønsker samtaler hos en psykoterapeut. De fleste pensionskasser er meget velvillige til betale for den bedste hjælp til deres kunder.

Læs mere om dækning af terapi via privat sunhedsforsikring her

Hvad er gestaltterapi?

Gestaltterapi er en oplevelsesorienteret, eksistentiel og holistisk terapiform. I terapien skabes rammen og muligheden for at hjælpe en person med at hjælpe sig selv. Dette sker ved hjælp af en kontaktfuld terapeutisk samtale, og en udviklende proces.

Læs mere om gestaltterapi – tryk her

Hvor tit skal jeg gå i terapi?

Hvis du er i en akut krise, så vil det være en god ide med en ugentlig terapisession indtil du er mere stabil. De fleste går hver 14 dag, og lidt hen i forløbet kan der gå 3 – 4 uger i mellem hver session. Forløbet kan vare lige fra en enkelt gang, til at et længerevarende forløb.

Skal jeg forberede mig til den første session?

Du behøver ikke at forberede dig, og du behøver heller ikke vide hvad du vil tale om når du kommer. Vi taler om det der er vigtigst for dig, og fylder mest her og nu.

Læs mere om den første samtale – tryk her

Kan parterapi redde vores parforhold?

Parterapi gør ingen ændring i sig selv, men skaber først og fremmest et rum hvor der en en trediepart tilstede som kan hjælpe jer med at tale om det der er svært. Målet med parterapien er at skabe klarhed, så du opdager hvad du skal gøre, eller stoppe med at gøre i jeres relation. Det vil sige du ikke længere er uskyldig, men bliver ansvarlig for din del af relationen.

Læs mere om parterapi – tryk her

Hvordan foregår det hos en psykoterapeut?

Rammen er at vi har en time hvor vi taler sammen. Der er ingen emner vi ikke kan tale om da terapeuten har tavshedspligt. Vi arbejder på kanten af nærmeste udviklingszone, så du bliver tilpas udfordret i en ramme hvor der er tryghed og tillid.

Læs mere om den første samtale – tryk her

Do you do counselling in English?

Sure. I do psychotherapy and couples therapy in English in Copenhagen and Roskilde

Hvad hvis jeg får brug for at melde afbud?

Du kan melde afbud og ændre din tid indtil kl. 09.00 dagen inden din aftale. For senere afbud opkræves fuld betaling.

Du melder afbud via kontakformularen her