Psykoterapeut MPF. Kim D. Matzen
Mandlig psykoterapeut på Amager København

Jeg tilbyder samtaleterapi i min konsultation centralt på amager eller online
Bestil tid til terapi i dag, og tag det første skridt på vej mod et mere autentisk liv

Gestaltterapeut, parterapeut og psykoterapeut MPF Kim Matzen København
Psykoterapeut MPF Kim Matzen

Du er velkommen uanset hvad du kommer med

Priser for psykoterapi i København

Psykoterapi session a´1 time koster 900,- kr.

For SU studerende og pensionister er hver tiende session gratis.

Du kan betale kontant, eller med MobilePay

Se ledige tider og kontakt mig ved at trykke på knappen herunder.

Du er også velkommen til at ringe til mig og få en uforpligtende snak om din situation.

Hvornår kan jeg gå i terapi?

ÅBNINGSTIDER

Mandag - onsdag  09.00 – 18.00
Torsdag 08.00 - 12.00

Bliver du forhindret, så skal du melde afbud via kontaktformularen senest kl. 09.00 hverdagen inden aftalen.

Akut terapi kan oftest lade sig gøre inden for få dage, du kan nemt se alle ledige tider ved at trykke herunder.

Her finder du min konsultation

Konsultationen ligger i starten af Amager, og det er let at komme hertil fra København. Bus eller metro lige til døren. Du kan parkere i Norgesgade eller i underjordisk P-plads - Under Elmene.
ADRESSE: Udviklingsterapi.dk v/ Kim D. Matzen Anders Henriksens gade 7, 4. sal 2300 København S.
Billede af flaskepost. Lad rejsen begynde, enhver rejse starter med det første skridt

Hvem kan gå i terapi?

Alle kan gå i terapi hos en psykoterapeut. Du behøver ikke at have et specifikt problem, og du behøver ikke på forhånd vide, hvad du gerne vil tale om. 

Nogle har et akut problem, feks. stress, angst, depression, sorg, utroskab osv. og andre vil gerne lære sig selv bedre at kende, og finde mere konstruktive måder at være i livet på.

Arbejdet hos en psykoterapeut er hjælp til selvhjælp

Uanset om du er i akut krise, eller du har haft noget i tankerne du gerne vil arbejde med i  dybden, så er du meget velkommen hos mig.

Er du i en akut krise, så tager vi fat på det der har udløst krisen og får dig ovenpå igen. Er der ikke noget presserende lige nu, er du også meget velkommen, så er der nemlig overskud til et dybere arbejde, hvor du fremover bliver i stand til selv at føre dit liv i den retning du ønsker.

Den første samtale

Efter den første samtale

Tager vi en snak om kemien og kommunikationen fungerer imellem os, og om du ønsker at fortsætte terapien. Det er helt op til dig, og du er ikke bundet til at komme flere gange. Hvis vi aftaler et terapiforløb og du ønsker at stoppe terapien, er det vigtigt at du siger dette, så vi har en sidste session hvor vi kan runde af og tage afsked med hinanden.

Som uddannet psykoterapeut og medlem af Dansk Psykoterapeutforening har jeg selvfølgelig tavshedspligt.
Terapien foregår efter de etiske regler opstillet af Dansk Psykoterapeutforening.
Hvis du vil booke tid til en samtale, eller har lyst til at vide mere, så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Hvilken form for psykoterapeut er jeg?

Metoden er gestaltterapi der arbejder med: Dine tanker, som er den kognitive eller mentale del. Hvad du føler og sanser, som er den emotionelle del, og hvad du oplever, som er den kropslige del. Dette kaldes også for de 3 zoner.

Målet er at skabe opmærksomhed på det der er, og dermed skabe flow og awareness i mellem disse 3 zoner. Man kan også forstå det som 3 intelligenser, nemlig den intellektuelle intelligens, den emotionelle intelligens og den kropslige intelligens eller kropskinæstetiske intelligens.

Kim D. Matzen MPF. Medlem af dansk psykoterapeutforening

Har du brug for at træffe et vanskeligt valg?

Går du rundt og er ked af det? eller er angst, sorgfuld, har stress, depression, ensomhed, præstationsangst, ondt i dit selvværd, svært ved tætte relationer, problemer med vrede eller andre problematikker som du ønsker at arbejde med, og få hjælp til at udvikle i en mere konstruktiv retning?

Eller ønsker du at lære dig selv bedre at kende og udvikle dig selv?

Du behøver ikke at have en dagsorden eller et specifikt problem eller tema for at komme. Det kan være at du f.eks. føler at "det (livet) ikke rigtigt kører" eller du er ked af det uden at vide hvorfor, og gerne vil have hjælp til at undersøge dette sammen med en psykoterapeut. Uanset din grund, er du meget velkommen.

Om psykoterapeut Kim Matzen

Jeg er en mandlig psykoterapeut MPF på 50 år. Medlem af Dansk psykoterapeutforening uddannet og gestaltterapeut Fra Københavns Gestalt Institut,  Jeg har en bred faglig baggrund som elektriker, konservatorieuddannet rytmisk bassist, lydtekniker og underviser i argentinsk tango, og har dyrket japansk kampkunst på eliteniveau.

"Jeg mener at den bedste terapi er håndgribelig og nede på jorden, så dine egne aktive valg og handlinger bliver mulige"

 

Derfor har jeg benyttet mig at supervisorer som Hanne Hostrup, gestaltterapeut, psykolog, forfatter og underviser. Og Bent Falk, præst, gestaltterapeut, underviser og forfatter, som begge har et eksistentielt og realistisk menneskesyn. Selv går jeg i psykoterapi jævnligt, hvilket jeg finder berigende og udviklende.
Gestaltterapeut, parterapeut og psykoterapeut MPF Kim Matzen København

Læs de konkrete råd til hvad hvordan den første samtale foregår, og hvad du selv kan gøre efter samtalen. Så du får mest ud af din terapi, og bliver klogere på dig selv og din situation.

Par i tæt omfavnelse

 

Ofte stillede spørgsmål - FAQ om psykoterapi og psykoterapeuter

Hvad koster individuel psykoterapi?

Læs svaret her

Pris for individuel terapi: 800 kr. pr. time

For studerende på SU og pensionister er hver tiende session gratis.
Du kan betale kontant eller med Mobilepay logo

Hvad er psykoterapi?

Læs svaret her

Psykoterapi er typisk et forløb, der foregår hos en psykoterapeut eller psykolog. Det er ofte samtaleterapi på grundlag af en terapeutisk retning.

Terapien er en proces, der hjælper dig med at hjælpe dig selv ved hjælp af terapeutiske samtaler og en udviklende proces.
En psykoterapeut er professionel, helt neutral og ikke følelsesmæssigt involveret i dine udfordringer og kan derfor hjælpe dig med at skabe perspektiv på din livssituation.

Når det drejer sig om personlige problemer i livet, er der en tilbøjelighed til at tænke, at man skal kunne klare tingene selv. Men hvorfor det, når vi er vant til at hente hjælp på så mange andre områder i livet? Karriere, problemer med helbredet eller når bilen går i stykker fx. Også vores indre mentale og følelsesmæssige liv kan have brug for hjælp, ikke mindst fordi det er svært at se sig selv udefra.

Som psykoterapeut hjælper jeg dig med at blive bevidste om, hvordan du er medskaber til den eller de situationer, der volder dig problemer. Ny indsigt skaber motivation og ansvarlighed til at handle anderledes.
Kontakt mig på telefon eller email og få en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Læs mere om gestaltterapi - tryk her

Tilbage til ofte stillede spørgsmål

Hvordan foregår psykoterapi?

Læs svaret her

Det er meget individuelt, hvordan et forløb helt specifikt udmønter sig.
Helt konkret møder du op hos mig på Amager i hyggelige lokaler, hvor jeg naturligvis overholder alle retningslinjer i forhold til Covid-19.

Du behøver ikke forberede dig inden den første samtale, og vi tager typisk udgangspunkt i de bekymringer og tanker, der fylder hos dig lige nu.

Jeg arbejder ud fra gestaltterapi, som ser mennesket som et holistisk, meningssøgende væsen, og vi ser på både adfærd, tanker og handlemønstre.

Der er intet rigtigt og forkert i forhold til, hvordan samtalerne skal forløbe. Formålet er at skabe klarhed, og at lære dig selv at kende. så du lærer hvordan du navigerer i dit eget liv.

Læs mere om den første samtale - tryk her

Tilbage til ofte stillede spørgsmål

Psykoterapi: Hvor mange gange skal der til?

Læs svaret her

For nogle få personer er en enkelt session nok til at skabe klarhed, de kommer måske med en enkelt problemstilling de gerne vil have undersøgt sammen med en psykoterapeut. For de fleste er et forløb med flere samtaler givtigt.

Derfor er det svært at sætte antal på, hvor mange terapisessioner, der er nødvendige for at du føler du er klar til selv at konfrontere livet.

Det er noget vi taler om undervejs
Jeg tilpasser altid et terapiforløb individuelt, og I er velkomne til at kontakte mig og høre nærmere.

Tilbage til ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal du gå til en psykoterapeut?

Læs svaret her

Står du et sted i livet hvor du ikke har det godt, eller dine udfordringer er større end du selv kan tackle, eller du opdager at din måde og strategi til at passe på dig selv, ikke er en sund og effektiv måde at agere på, så er det en god ide at opsøge en psykoterapeut.

Det er tit i forbindelse med relationer til andre mennesker, eller mangel på samme, at vi oplever at vi kan være udfordrede i hvordan vi er i verden, og hvordan vi selv styrer vores liv. Det er både vores bevidste sider og de mere ubevidste, der er med til at skabe den måde vi agerer og opfører os på i forhold til vores omverden.

Det er svært at se sig selv udefra, og det handler ikke om, at du ikke er god nok til at klare problemerne selv. Mange mennesker har en høj grad af selvindsigt, og alligevel er der brug for terapeutisk sparring til at skabe den nødvendige klarhed og selvindsigt.

Det er meget ansvarligt at se sine udfordringer i øjnene og tage fat på et udviklingsforløb. Uanset hvad resultaterne af arbejdet ender med at blive.

"Har du et problem med, at du har et problem, så har du pludselig to problemer".

Mennesket har en medfødt evne til at hele sig selv under de rette rammer. Og har samtidigt et ønske om at udfolde sig og være i betydningsfuld kontakt med sig selv, og sine omgivelser.

En vigtig pointe er, at der ikke er et bestemt mål for terapien ud over det, du selv synes er vigtigt. Man kan sige, at udvikling, bevidsthed og ansvarlighed er målet i sig selv. 

Tilbage til ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal man gå i psykoterapi?

Læs svaret her

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal gå i psykoterapi, så er du allerede et sted hvor det kan hjælpe at tale uforpligtende med en terapeut.
Nogle kan nikke genkendende til den menneskelige evne til at tilpasse sig ubehag og overdøve den indre stemme, der kalder på forandring. De fleste oplever, at de sagtens ”kunne være begyndt i terapi noget før”.

Vi er klar, når vi er klar, og det er aldrig for sent. Men mange har en tendens til at negligere problemer og konflikter i hverdagen, som måske kunne blive løst med hjælp udefra.
I er mere end velkomne til at kontakte mig på telefon eller email og få en snak om jeres behov og udfordringer. Det kan være en hjælp til at afklare jeres udfordringer, behov og motivation.

Tilbage til ofte stillede spørgsmål

Virker psykoterapi?

Læs svaret her

Ja! Langt de fleste, der går i terapi, oplever det som givende og styrkende, og dem der ønsker at skabe en forandring deres liv, får muligheden for dette. Alene det at erkende problemernes eksistens kan sætte en forandringsproces i gang.

Hvilken effekt der kommer af arbejdet på sigt, er meget individuelt. Resultaterne hænger ofte sammen med den indsats og fokus, som du investerer i terapiarbejdet. Det er altid hjælp til selvhjælp.

Der er mange erfaringer med at gå i terapi. Alene det at tage initiativ til terapien er et tegn på, at en proces mod forandring er sat i gang med erkendelsen af, at du har brug for støtte eller hjælp.

Jeg arbejder ud fra gestaltterapi, som er holistisk og ser mennesket som en helhed. Udover at arbejde kognitivt med tanker, adfærd og handlemønstre er der også fokus på, hvad du ser, hører, mærker og sanser kropsligt. Det gør effekten af psykoterapien bedre med større sandsynlighed for varig ændring. En ændring for livet.

Så når du senere i livet står i en ny krise, er du nu bedre rustet til at klare de nye udfordringer med din nyerhvervede indsigt og viden om dig selv. Uden hjælp fra en psykolog eller psykoterapeut.

Anbefalinger fra tidligere klienter