fbpx

Læs om hvad parterapi er og hvad du kan bruge det til?

Priser for parterapi i København

Parterapi session a´1 time koster 950,-

Jeg holder bevidst sessionens længe på 60 min. Ganske enkelt fordi at jeg er træt efter en time, og det er de fleste af mine par også. Det er en god træning i at gå ind og ud af kontakt, og lære at forstå at komplekse problemstillinger og dilemmaer ikke altid kan og skal løses, men er noget man må lære at forholde sig til. Det er også relevant at kunne gå ind og ud af en følelsesmæssig konflikt uden drama, fordi der ofte er et ydre liv også at forholde sig til med arbejde, børn og andre forpligtigelser.

Her finder du parterapeut i København, Kim Matzen

Konsultationen ligger i starten af Amager, så det er let at komme dertil fra København. Bus eller metro lige til døren. Eller du kan parkere i Norgesgade.

Skriv til mig ved at trykke på knappen herunder, og skriv gerne et par bud hvornår det ville passe jer.

Du er også velkommen til at ringe til mig og få en uforpligtende snak om jeres situation.

Parterapeut i København Kim Matzen

Jeg hedder Kim Matzen og er parterapeut MPF i København, Amager. Og på Stevns.

Min tilgang til terapi er at vi må forholde os til livet og til de livsvilkår vi hver især lever under. Og ikke til verden som vi ville ønske den så ud. Samtalerne foregår på et almindeligt og dagligdags sprog.

Vi følger alle anvisninger og restriktioner i forhold til corona, og jeg er selv fuldt vaccineret.

Psykoterapeut og parterapeut Kim Matzen udviklingsterapi.dk

Det er aldrig for sent at gå i parterapi, som kan være den bedste gave du og din partner kan give hinanden

Mange opfatter parterapi som en falliterklæring for parforholdet og dem selv.

Det har for mange store konsekvenser at blive skilt eller forlade hinanden og evt. at skulle dele eller sælge hus eller lejlighed. For ikke at tale om de mulige konsekvenser, når der er børn involveret. For nogle kan skilsmisse være den rigtige løsning, men mange mennesker vil gerne kunne sige, at de gjorde alt i deres magt, inden de tog en beslutning. Derfor prøver vi i parterapien at skabe klarhed over jeres situation, og over hvilke ressourcer i har at bygge på, og hvad jeres benspænd er. Et brud er nogle gange den bedste løsning, men meget ofte kan parforholdet udvikles i en sund retning.

Sådan arbejder jeg: Parterapi baseret på gestaltterapi

I denne korte to minutters video kan du få et sjældent indblik i, hvordan gestaltterapeuter udfører parterapi.

Det er de to amerikanske gestalt parterapeuter og forskere Rita og Bob Resnick Phd., som har jeg modtaget undervisning af, der arbejder med et par. Det gør de ud fra deres parforholdsmodel, som går ud på, at forskellighed ikke er en hindring eller et problem i sig selv. Det er derimod måden, vi forholder os til forskelligheden, der kan skabe problemer for os.

Billede af flaskepost. Lad rejsen begynde, enhver rejse starter med det første skridt

Dit parforhold: Fra fusion til autentisk kontakt

Hvis parforholdet bygger på den typiske fusionsmodel, er det en trussel imod forholdet og relationen, når parterne i parret har forskellige behov og ønsker til hinanden. I fusionsmodellen skal man nemlig både være enige og ville det samme.

Og som Rita og Bob så kontant og præcist udtrykker det: "When two becomes one, then there is none". Det kan oversættes til, at når vi opgiver vores egne ønsker og behov for at opnå et vi, så mister vi os selv.

Det er et basalt og komplekst menneskeligt dilemma. Hvordan kan jeg være i kontakt med og i relation til et andet menneske, og samtidig holde fast i mit selv?

Det gode parforhold: Symbiose eller autentisk kontakt?

I stedet for den form for symbiotisk relation foreslår Rita og Bob en parforholdsmodel de kalder "A connection model" Hvor man her "møder op" som den, man er, og i en åben og ærlig kontakt med sin partner giver tydeligt udtryk for sine egne behov og ønsker og på samme måde lytter til sin partners behov og ønsker, og tydeligt giver udtryk for, om man vil indgå og opfylde sin partners behov og ønsker eller ej.

FAKTABOKS: 3 facts om parforhold i Danmark

I 2020 var skilsmisseprocenten i Danmark 48%

82% af dem der bliver skilt går ikke i parterapi inden de vælger skilsmisse

Mange par opsøger en parterapeut så sent at deres kærlighedsforhold allerede er splintret, og det er svært at samle skårene

I et sundt parforhold er der hverken vindere eller tabere

Det allermest interessante er her, at der ofte vil opstå en ny situation, hvor kompromisser bliver skabt. Der viser sig som regel en helt tredje udvej eller løsning, som er ny for begge parter.

Der er ikke længere en vinder eller en taber eller en sejr på den andens bekostning, men begge i parforholdet vinder noget fordi begge har fået noget fra den anden, og begge har bidraget til den anden og til relationen. Nu består parret af to individer, eller et par af individualister.

Det får du ud af parterapi

Terapien kan være med til at mindske afstanden mellem jer og gøre sund dialog mulig. Jeg tilbyder parterapi på Amager, ikke langt fra Langebro, så det er nemt at komme til fra København.

Er der kommet afstand imellem jer, der vanskeliggør dialogen? Parterapi gør det muligt at opnå kontakt mellem jer, så sund kommunikation igen bliver muligt.
Med parterapi kan I blive klogere på, hvordan I får genskabt kontakten i jeres parforhold.

Når parterapien har givet dig indsigt, er det op til dig at bruge din nye viden.
Ændringen kommer, når I hver især tager ansvar for jeres egen rolle i jeres relation.

Gode råd når parforholdet er i konflikt

"The greatest thing you will ever learn, is to love, and to be loved in return"

 

På dansk: Det største, du nogensinde kommer til at lære, er at elske og at blive elsket.

Skulptur med par i konflikt, hvor de hver især inderst inde ønsker kontakt og at mødes

Par i konflikt hvor de hver især inderst inde ønsker kontakt og at møde den anden (indre barn)

Har du noget på hjerte, som du gerne vil formidle til din partner?

Så prøv engang at tænke grundigt over disse 4 principper for sund kommunikation, og se med ærlige øjne på, om det er den måde du kommunikerer på? Og om det er sådan i gør i jeres parforhold?

H. Paul Grices´s 4 principper for sund kommunikation

1) Kvalitet. Man skal sige tingene, som de virkelig er. Og have belæg for det, man siger.

2) Kvantitet. Man skal fortælle ”tilpas meget”, Udtrykke sig koncist, men alligevel udtømmende.

3) Relation. Det, man siger, skal have relevans for eller være relateret til samtaleemnet.

4) Modus. Man skal udtrykke sig klart og tydeligt.

Er du i tvivl om, hvor mange af dine egne inderste tanker, som er godt at dele med din partner? Tryk her og læs min artikel om at dele kaotiske tanker.

Hvis du er interesseret i at lære mere om dig selv? Hvad der sker i et parforhold, og hvilke roller i hver især indtager? Så kan det være godt at supplere din parterapi ved f.eks. at læse disse bøger om parforhold.

Kærestebilleder. Hanne Hostrup. Hans Reitzels forlag.
Bogen er nem at læse og giver et klart billede af de dynamikker og mønstre, som de mange par i bogen indretter sig under.
Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte. Jytte Vikkelsøe. Gyldendal.

I kan også læse mere i min blog her på siden. Jeg skriver artikler om alt inden for psykoterapi, stress, parforhold osv.

Med venlig hilsen
Kim D. Matzen, psykoterapeut MPF.

Parterapi kan mindske afstanden mellem jer og gøre sund dialog mulig

Er der kommet afstand imellem jer, der vanskeliggør dialogen?

Parterapi gør det muligt at opnå kontakt mellem partnerne så sund kommunikation er muligt

Med parterapi kan i blive klogere på hvordan i får genskabt kontakten til hinanden

Ændringen kommer når i hver især tager ansvar for jeres egen rolle i relationen

Vil du være klogere på dig selv og dit parforhold og samtidig opleve at blive forkælet med gourmetmad, naturoplevelser og kultur så tryk på knappen herunder og læs om mine luksus parweekender

Par i tæt omfavnelse

Ofte stillede spørgsmål - FAQ om parterapi og parforhold

Hvad koster parterapi?

Parterapi koster 950 kr. per samtale a´ 60 min.
Tillæg på 100 kr. ved konsultation om lørdagen.
Pris for individuel terapi: 800 kr. pr. time
For studerende på SU og pensionister er hver tiende session gratis.
Du kan betale kontant eller via Mobilepay logo.

Hvad er parterapi?

Parterapi er typisk et forløb, hvor parterne i et forhold går i terapi sammen. Det foregår hos en psykoterapeut eller psykolog med speciale i at hjælpe par. Det er ofte samtaleterapi på grundlag af en terapeutisk retning.

Terapien er en proces, der hjælper parterne med at hjælpe sig selv og hinanden ved hjælp af terapeutiske samtaler og en udviklende proces.
I parterapi er parforholdet i terapi, og målet er at skabe klarhed. Det vil sige, at en terapeut hjælper jer med at arbejde med jeres udfordringer, hvad enten det drejer sig om kommunikation, problematisk sexliv, utroskab, konflikter eller lignende. En parterapeut er professionel, helt neutral og ikke følelsesmæssigt involveret i jeres udfordringer og kan derfor hjælpe jer med at arbejde på jeres forhold.

Når det handler om problemer i parforhold, er der en tilbøjelighed til at tænke, at vi skal kunne klare tingene selv. Men hvorfor det, når vi er vant til at hente hjælp på så mange andre områder i livet? Karriere, helbredsmæssige udfordringer eller når bilen går i stykker fx. Også parforholdet kan have brug for hjælp, ikke mindst fordi det er svært at se sig selv og hinanden udefra.

Som parterapeut hjælper jeg jer med at blive bevidste om, hvordan I sammen skaber den eller de situationer, der volder jer problemer. Ny indsigt skaber motivation og ansvarlighed til at handle anderledes.
Kontakt mig på telefon eller email og få en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe jer.

Til toppen af ofte stillede spørgsmål

Hvordan foregår parterapi?

Det er meget individuelt, hvordan et forløb helt specifikt udmønter sig.
Helt konkret møder I op hos mig på Amager eller på Stevns i hyggelige lokaler, hvor jeg naturligvis overholder alle retningslinjer i forhold til Covid-19.

Jeg tilbyder ikke online parterapi, da meget af vores kommunikation går tabt i et virtuelt møde med tre deltagere.
I behøver ikke forberede jer inden den første samtale, og vi tager typisk afsæt i de tanker og bekymringer, der fylder hos jer lige nu.

Jeg arbejder ud fra gestaltterapi, som ser mennesket som et holistisk, meningssøgende væsen, og vi ser på både tanker, adfærd og handlemønstre.

Der er intet rigtigt og forkert i forhold til, hvordan samtalerne skal forløbe. Formålet er at skabe klarhed over, hvordan I sammen skaber jeres situation. Og hvordan I bedst kommer derhen, afhænger i høj grad af, hvordan I bedst mærker, opdager og reflekterer.

Til toppen af ofte stillede spørgsmål

Parterapi: Hvor mange gange skal der til?

For nogle få par er en enkelt session nok til at skabe klarhed og afsæt til at bevæge sig i en hensigtsmæssig retning. Men de fleste par vælger at indlede et forløb med flere samtaler.
Ikke to par ligner hinanden. Konflikter kan have rødder i vidt forskellige ophav, og problemer i forholdet kan skyldes et hav af udløsende faktorer.
Derfor er det svært at sætte antal på, hvor mange terapisessioner, der er nødvendige for at løse jeres parforholdsproblemer.

Man kan komme rigtig langt med fem samtaler, og mange par vælger et forløb med 10 samtaler over en periode.
Det kan også være en god idé at vende tilbage efter noget tid og tage en vedligeholdende samtale, som sætter nyt fokus på den udvikling, der blev sat i gang med de første samtaler.
Jeg tilpasser altid et terapiforløb individuelt, og I er velkomne til at kontakte mig og høre nærmere.

Til toppen af ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal du gå i parterapi?

Mennesket har en medfødt evne til at hele sig selv under de rette rammer. Og har samtidigt et ønske om at udfolde sig og være i betydningsfuld kontakt med sig selv, og sine omgivelser.
Sådan er det også for de to parter i et par. Begge parter har en bagage og erfaring med ind i parforholdet, og både vores bevidste sider og de mere ubevidste er med til at skabe den måde, vi kommunikerer og opfører os på i tætte relationer.

Nogle gange kan tingene gå i hårdknude og I ender med at skabe en situation eller mønstre, der ikke er hensigtsmæssige for jer hver især og for parforholdet som sådan.
Det kan være nødvendigt at få professionel hjælp udefra og gå i terapi, ikke mindst fordi det er svært for jer enkeltvis og sammen at se nøgternt på jer selv og hinanden, når I står midt i det hele.
Det er svært at se sig selv udefra, og det handler ikke om, at I ikke er kompetente nok til at klare problemerne selv. Mange par og individer har en meget høj grad af selvindsigt, men alligevel er der brug for et terapeutisk rum til at skabe den nødvendige forandring.

At gennemgå svære eller problematiske perioder dømmer på ingen måde et parforhold ude. Det er tværtimod meget almindeligt, og det kan være meget ansvarligt at se sine udfordringer i øjnene og tage fat på et udviklingsforløb. Uanset hvad resultaterne af arbejdet ender med at blive.

"Har du et problem med, at du har et problem, så har du pludselig to problemer".

En vigtig pointe er, at der ikke er et bestemt mål for terapien ud over det, I selv synes er vigtigt. Man kan sige, at udvikling, bevidsthed og ansvarlighed er målet i sig selv. Det er ikke et mål at finde kærligheden igen, hvis det ikke er muligt eller meningen. Alligevel er det typisk årsagen til at starte i terapi for mange par. At stille og besvare hinandens spørgsmål.
Jeres mål kan være at genskabe tillid og styrke den nærhed, I ønsker. Og at skabe en rum, hvor nye mønstre og løsninger kan opstå. Det er ofte med til, at I finder en vej mod at genfinde den manglende kærlighed og/eller sex, der måske var problemet i første omgang.

Til toppen af ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal man gå i terapi som par?

Hvis I – eller en af jer – er i tvivl om, hvorvidt I skal gå i parterapi, kan det hjælpe at tale uforpligtende med en terapeut.
Nogle kan nikke genkendende til den menneskelige evne til at tilpasse sig ubehag og overdøve den indre stemme, der kalder på forandring. De fleste oplever, at de sagtens ”kunne være begyndt i terapi noget før”.

Vi er klar, når vi er klar, og det er aldrig for sent. Men mange har en tendens til at negligere problemer og konflikter i hverdagen, som måske kunne blive løst med hjælp udefra.
I er mere end velkomne til at kontakte mig på telefon eller email og få en snak om jeres behov og udfordringer. Det kan være en hjælp til at afklare jeres udfordringer, behov og motivation.

Til toppen af ofte stillede spørgsmål

Hjælper parterapi?

Langt de fleste par, der går i terapi, oplever en forandring. Alene det at erkende problemernes eksistens kan sætte en forandringsproces i gang.

Hvilken effekt der kommer af arbejdet på sigt, er meget individuelt. Resultaterne hænger ofte sammen med den indsats og fokus, som begge parter investerer i terapiarbejdet. Det er altid hjælp til selvhjælp.

Der er mange erfaringer med at gå i terapi som par, og parterapi kan have en kæmpestor effekt på forholdet. Alene det at tage initiativ til terapien er et tegn på, at en proces mod forandring er sat i gang med erkendelsen af, at I har brug for hjælp.

Jeg arbejder ud fra gestaltterapi, som er holistisk og ser mennesket som en helhed. Udover at arbejde kognitivt med tanker, adfærd og handlemønstre er der også fokus på, hvad I ser, hører, mærker og sanser kropsligt. Det gør effekten af psykoterapien bedre med større sandsynlighed for varig ændring. En ændring for livet.

Så når I senere i livet står i en ny krise, er I nu bedre rustet til at klare de nye udfordringer med jeres nyerhvervede indsigt og viden om jer selv og jeres forhold. Uden hjælp fra en psykolog eller psykoterapeut.

Læs videre herunder omkring det rent praktiske og hvad tidligere klienter skriver om mig

Det praktiske

Sådan booker du en session

Ønsker du at booke en tid så send mig blot en mail med et par bud på hvornår du kan, eller ring til mig på de dage jeg har telefon tid.

Du kan skrive til mig ved blot at trykke på knappen herunder.

Telefon og åbningstider

TELEFON 61 27 80 76
Telefonen er åben:
Mandag 10 - 17
Onsdag 10 - 17
Fredag 10 - 15

KONSULTATION
Mandag - onsdag 8.00 - 18.00
Fredag 8.00 - 16.00
Torsdag 8.00 - 19.00 (Stevns)
Lørdag 8.00 - 13.00

Vi bor her

ADRESSE

Udviklingsterapi.dk v/ Kim D. Matzen
Anders Henriksens gade 7, 4. sal
2300 København S

CVR: 28 45 08 34

Anbefalinger fra tidligere klienter